top of page

Yeruham Competition

Yeruham 2020.

Proposal 

In collaboration with

Ari Cohen, Arch.

רחוב בורנשטיין – מרכז מתעצם לעיירה שהופכת לעיר


עיירות הפיתוח בנגב - ערד, דימונה, מצפה רמון וירוחם תוכננו והוקמו באופן שהותיר אותן עם אתגרי פיתוח דומים לשנים רבות. הן בודדות במרחב דליל אוכלוסין, נפרסות על שטח נרחב ובנויות בדלילות רבה וניצבות לצד הדרך הארצית הסמוכה במקום שזו תעבור דרכן.

- מיקומן המבודד במרחב מחייב את תושביהן להתפרנס מתוכן והם נאלצים להסתייע בתמיכת הממשל המרכזי המעודד הקמת מקורות תעסוקה בשטחן באמצעות מענקים והנחות במיסוי.

- התפרסותן בדלילות על פני שטח נרחב מגדילה את המרחק הפיזי בין אדם לאדם, מחייבת התניידות ברכב פרטי, מקשה על התפתחותם של חיי רחוב וכלכלת שירותים ומסחר מקומיים ומעודדת הקמת מרכזי קניות שמבריחים את הכסף המקומי במהירות אל מחוץ לעיירה לרשתות ארציות.

-בשל מיקומן לצד הדרך הארצית ולא משני צדיה ממש, נמנעים מבקרים מלהיכנס לעיירה ולעשות שימוש בשירותיה ומסתפקים, במקרה הטוב, בתחנת דלק (כמו במקרה של ערד), חנות נוחות או בקניון (כמו במקרה של דימונה) - סימן ההיכר של העיר על הכביש הארצי.


דווקא מצפה רמון, ירוחם וערד השוכנות בסמיכות למוקדי עניין ייחודיים של טבע, נוף ומורשת אך מרוחקות יותר מהדרך הראשית המובילה מהמרכז לאילת נותרו עיירות, בעוד דימונה הפכה לעיר גדולה יחסית. ערד נכסה לעצמה את מצדה, מצפה רמון הוקמה סמוך לשפתו של מכתש רמון המהווה את נקודת המשיכה העיקרית לעיירה ובזכותו נוכחת מצפה רמון בתודעה הישראלית כמוקד עניין. כביש 40 הרצוף מוקדי עניין, הפך בשנים האחרונות לציר תנועה מעניין ומגוון שמהווה חלופה לתנועה התיירותית לאילת וממנה. ירוחם, לעומת זאת, הוקמה במרחק של כארבעה ק״מ משפת המכתש הגדול , במנותק מציר התיירות הראשי של רמת הנגב, והמבקרים החפצים להגיע למכתש הגדול, הקטן ממכתש רמון ומונגש פחות ממנו לביקורים, חולפים ברחובה הראשי אך נאלצים לצאת ממנו דרך אזור התעשייה בדרכם למכתש. כמו להכעיס, פארק ירוחם, אתר מים ייחודי בנגב, נמצא אף הוא מחוץ לעיר שנשארת קרחת מהמכתש במזרח ומהפארק עם האגם ממערב. מאמצי המיתוג להפוך את ירוחם לעיר בין אגם למכתש, טרם לוו במעשה תכנוני משמעותי.
התוכנית המוצעת לרחוב בורנשטיין ולמרחב שמשני צדדיו מכוונת להעניק לירוחם גרעין של אנרגיה פנימית שיאפשר לה להתפתח כישוב הנושא את עצמו בכוחותיהם של תושביו תוך תלות הולכת ופוחתת בשלטון המרכזי. למימושו ידרשו צעדים בשלושה קני מידה, קצר, בינוני וארוך שימשכו, מן הסתם, לאורך מספר שנים. מוצע לרכז את מאמצי הפיתוח העתידיים של ירוחם בשני מוקדים לאורך רחוב בורנשטיין. האחד, סביב מרכזה הותיק של העיירה, מבוסס על שיפור רשת הרחובות כדי לעודד תנועת הולכי רגל לרוב בורשטיין, וציפוף עירוני משמעותי באמצעות פרויקטים של פינוי/בינוי. השני, בקצה המזרחי של רחוב בורנשטיין ולאורך שדרות ורדימון שמתפתחת לציר כניסה משמעותי נוסף לעיר לבאים מצפון, בניית שכונה מעורבת שימושים חדשה עם מבני תעסוקה במתחמים המזרחיים הסמוכים לאזור התעשייה ומבני מגורים ומסחר לאורך שדרות ורדימון ובמתחמים הסמוכים. התכנית מציע תוספת יח״ד הכולל מגוון טיפוסי בינוי המיועד למשוך למרכז העיר המתעצם אוכלוסיה מגוונת שתמצא בו מענה לאופי המרחב הבנוי שהם רואים כמתאים להם בסמיכות ובפתיחות למרכזה המתחדש של העיר. כך למשל כוללת התכנית שני אזורים אטרקטיביים לקהילות המבקשות להתגורר בסמיכות. אלה אזורים שבהם כל המרחב שבין הבניינים מוקדש לפעילות אנושית נטולת כלי רכב ובכלל זה מבנה ציבור קטן וייעודי. קיומם של חיים מלאים הכוללים מגורים תעסוקה וחינוך בשני אזורים אלו הם לתפישת הצוות המנוע ליצירת תנועה רגלית לאורך רחוב בורנשטיין אשר תהווה כוח משיכה לפעילות מגוונת של מסחר ומוסדות ציבור לאורכו. 

Please, select a picture to enlarge it

bottom of page